Nieuwe website

Met trots kunnen we zeggen dat de website zo goed bezocht wordt dat performance issues ontstaan. Het slechte nieuws is dat we jou als gebruiker niet zo goed kunnen bedienen als we graag zouden willen. Daarom zijn we al sinds december vorig jaar met een compleet nieuwe website bezig die niet alleen problemen oplost, maar ook functionaliteit toevoegt:

  1. De snelheid om de website te laden gaat omhoog waardoor je sneller de inhoud te zien krijgt.
  2. De structuur van de website wordt veel overzichtelijker; één plek om in te loggen en/of te registreren en alles van een sport overzichtelijk op één pagina.
  3. De lay-out wordt meer minimalistisch en sluit beter aan bij waar het om gaat: de inhoud.
  4. Gloednieuwe spelregelvragen! Ter indicatie: onze huidige database bevat ongeveer 500 spelregelvragen veldvoetbal en in de nieuwe database werken we naar 2000 vragen toe.

We willen jullie alvast een screenshot geven van de voorpagina zodat je een indicatie krijgt waar het naartoe gaat en hiervoor kun je op de afbeelding klikken.

Naast de nieuwe database (met straks bijna 2000 vragen voor het veldvoetbal) hebben we bijna 1000 spelregelvragen voor het zaalvoetbal en we werken er hard aan om deze ook online te zetten. Onze prioriteit ligt echter bij de eerste vier punten en zaalvoetbal is punt nummer vijf. De verwachting is dat 1 mei deze vragen ook allemaal online staan.

Dan volgt punt zes per 1 juli (naast het jaarlijks bijwerken van de spelregelvragen n.a.v. de update van de spelregels) de spelregelvragen voor het pupillenvoetbal. Pupillenvoetbal? Dat is toch niet zo moeilijk? Misschien niet voor een volwassene die al wat ervaring heeft met voetbal. Maar juist voor de spelertjes zelf en aanstormende getalenteerde scheidsrechtertjes willen we dit graag aanbieden. Dit is op speciaal verzoek van SP Teuge waar wij het nieuwe seizoen ook een workshop voor deze groep gaan geven.

Overigens zijn wij realistisch en transparant: het is niet alleen maar hosanna. De nieuwe website kleven twee nadelen aan die in onze ogen niet opwegen tegen de hierboven genoemde voordelen:

  1. De huidige database gaan we niet migreren (meenemen naar de nieuwe database). Hierdoor komen de vragen en gegeven antwoorden te vervallen. Op een later moment gaan wij deze statistieken wel ter beschikking stellen aan de gebruikers zodat je je voortgang kunt blijven inzien.
  2. Als gebruiker moet je opnieuw registreren. Hiervoor krijgt iedereen individueel een uitnodiging van ons. Je hoeft alleen maar de link te volgen en het registratieproces af te ronden. Hiermee maken wij het niet leuker, wel makkelijker.

Heb je vragen, opmerkingen of tips? Denk je zelf goed te zijn in het maken van spelregelvragen? Weet je een sport waar je absoluut ook meer kennis van wilt opdoen? Neem contact met ons op, want wij zijn een flexibele en groeiende organisatie die naar jou luistert!

Met sportieve groet,

Het Spelregelkennis team