12 FAQs

 • Waarom moet ik mij registreren?

  Wij hebben als doel om kennis bij te brengen op langere termijn. Hierdoor verzamelen wij jouw resultaten en deze tonen wij aan jou. Zonder jouw registratie kunnen wij jou niet identificeren als gebruiker en kunnen wij dus ook ons doel niet verwezenlijken.

  Met sportieve groet,

  Het Spelregelkennis team

 • Wat doen jullie met mijn gegevens?

  De persoonlijke informatie die aan jou te koppelen is (denk hierbij aan je naam) gebruiken we alleen om met jou te communiceren. De meer algemenere informatie (denk hierbij aan je woonplaats) gebruiken wij voor statistische doeleinden, maar alleen wanneer dit niet te herleiden is naar jou persoonlijk.

  Met sportieve groet,

  Het Spelregelkennis team

 • Wat is een BRIN nummer?

  BRIN nummer staat voor BasisRegistratie INstellingen en hiermee staan educatieve instellingen geregistreerd bij DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs). Zo controleren wij of een zakelijke klant ook daadwerkelijk een onderwijsinstelling is. Daarnaast moet de aanvragen gebruik maken van een e-mailadres van de instellingen.

  Met sportieve groet,

  Het Spelregelkennis team

 • Waarom voeren jullie onderhoud uit op de website?

  Om te verzekeren dat de website goed werkt en veilig omgaat met jouw data is het noodzakelijk dat wij regelmatig onderhoud uitvoeren. Het onderhoud voeren wij uit op onderdelen die voor jou zichtbaar zijn (front-end), maar ook zaken die onzichtbaar zijn (back-end). Tijdens het onderhoud kan het zijn dat onderdelen minder goed werken dan je van de website gewend bent. Ook kan het zijn dat de website langer nodig heeft om te laden. Dit zijn tijdelijke dingen die na het onderhoud weer verholpen zijn.

  Met sportieve groet,

  Het Spelregelkennis team

 • Hoe vaak passen jullie spelregelvragen aan?

  Zodra de IFAB (International Football Association Board) spelregelwijzigingen doorvoert is het voor ons van belang om de vragen te doorlopen. Het kan zijn dat het antwoord namelijk niet meer correct is en dan leer jij het verkeerd! Daarom doorlopen wij altijd al onze vragen om te voorkomen dat wij jou een verkeerd antwoord geven.

  Met sportieve groet,

  Het Spelregelkennis team

 • Hoe vaak voegen jullie vragen toe aan de database?

  Wij voegen vragen toe aan de database zodra de IFAB (International Footbal Association Board) spelregels wijzigt. Wij moeten dan onze database up to date maken. Daarnaast voegen wij gedurende het seizoen vaak vragen toe. Dit zijn meestal speciale vragen die met foto's te maken hebben of met een specifieke speelronde in de Eredivisie. Wij proberen het dus zo interessant mogelijk voor jou te maken!

  Met sportieve groet,

  Het Spelregelkennis team

 • Waarom maken jullie geen gebruik van televisiebeelden?

  De rechten van televisiebeelden zijn goed beschermd. Hierdoor kan een aanbieder (in Nederland is Fox Sports zendgerechtigd voor de Eredivisie) contracten opstellen om de kosten die zij betalen aan een competitie terug te verdienen. Vaak zijn deze kosten erg hoog en Spelregelkennis wil deze kosten niet doorberekenen aan jou. Het is een optie om illegaal beelden te tonen, helaas maken we dan inbreuk op het auteursrecht en de boetes hiervoor zijn zeer hoog.

  We weten niet wat de toekomst brengt natuurlijk, maar voorlopig lijkt het er niet op dat beelden gebruikt mogen worden op onze website.

  Met sportieve groet,

  Het Spelregelkennis team

 • Wie kan zich aanmelden bij spelregelkennis.nl?

  Iedereen kan en mag zich gratis aanmelden bij spelregelkennis.nl! Wij maken geen onderscheid in geslacht, leeftijd of hobby. Je mag wel maar maximaal één account aanmaken.

  Met sportieve groet,

  Het Spelregelkennis team

 • Wat zijn de kosten als ik mij registreer bij spelregelkennis.nl

  Als eindgebruiker betaal je niet voor de diensten van spelregelkennis.nl, je kunt gratis meespelen! Voor clubs en educatieve instellingen worden wel kosten gerekend, maar wij zullen de eindgebruiker de kosten niet in rekening brengen.

  Met sportieve groet,

  Het Spelregelkennis team

 • Wat zijn de kosten voor een club om klant te worden bij Spelregelkennis?

  De kosten bedragen €19,- per maand. Hiervoor kan een onbeperkt aantal gebruikers spelregelkennis.nl gebruiken en zijn alle belangrijke zaken beschikbaar. Workshops zijn niet inclusief en kosten €150,- voor een avond (maximaal 3 uur).

  Kijk voor meer informatie op Informatie voor clubs.

  Met sportieve groet,

  Het Spelregelkennis team

 • Wat zijn de kosten voor een educatieve instelling om klant te worden bij Spelregelkennis?

  De kosten bedragen €9,50 per maand. Hiervoor kan een onbeperkt aantal gebruikers spelregelkennis.nl gebruiken en zijn alle belangrijke zaken beschikbaar. Workshops zijn niet inclusief en kosten €100,- voor een avond (maximaal 3 uur).

  Kijk voor meer informatie op Informatie voor educatieve instellingen.

  Met sportieve groet,

  Het Spelregelkennis team

 • Wat kan ik doen als ik een fout ontdek in een spelregelvraag?

  Bij Spelregelkennis werken mensen en mensen kunnen fouten maken. Gelukkig zijn het ook mensen die onze fouten ontdekken en wij zijn heel blij als je een fout hebt gevonden en deze meldt! Door jou kunnen we de website weer verbeteren en anderen helpen.

  Je kunt een support ticket aanmaken of een email sturen naar spelregelvragen@spelregelkennis.nl.

  Met sportieve groet,

  Het Spelregelkennis team