Spelregelkennis.nl heeft zich vrijwillig aangemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Hier worden een aantal vragen gesteld die ter toetsing worden aangeboden aan de AP en Spelregelkennis heeft van de AP bevestiging gekregen dat zij vrijwillig meewerkt aan het rapporteren van datalekken.

Waarom vrijwillig aanmelden bij AP goed is

De reden dat Spelregelkennis zich heeft aangemeld is redelijk voor de hand liggend: wij verwerken persoonsgegevens. Bij de registratie vragen wij een aantal persoonlijke gegevens en natuurlijk kunnen deze misbruikt worden door kwaadwillenden. Wij willen graag dat de AP op de hoogte is van onze activiteiten zodat zij ons snel kunnen helpen.

Onze voorzorgsmaatregelen

Wij doen ons best om te voorkomen dat kwaadwillenden er vandoor gaan met jouw gegevens en daarom hebben we:

  • een SSL certificaat om ervoor te zorgen dat je echt bij spelregelkennis.nl bent;
  • afgedwongen dat je een moeilijk wachtwoord kiest dat moeilijk te raden is;
  • onze server beveiligd met extra moeilijke wachtwoorden die extreem moeilijk te raden zijn.

Mocht het nu zijn dat er toch een datalek is, dan proberen we ervoor te zorgen dat de schade zo beperkt mogelijk blijft. De server gaat direct offline en hierdoor kan niemand – echt niemand – meer bij de gegevens. Wij zoeken dan uit waar het lek zit, maken het dicht en dan pas kan de website weer online. In de tussentijd kun jij geen vragen meer oefenen, maar gezien de ernst hopen we dat je daar begrip voor hebt.

Wat jij kunt doen

Zorg ervoor dat je een moeilijk wachtwoord kiest en hier zorgvuldig mee omgaat. Kies voor iedere website een ander wachtwoord. Het klinkt erg onhandig, maar met een Excel document of bijvoorbeeld 1password.com kun je eenvoudig je wachtwoorden beheren.

Als je toch denkt dat sprake is van een lek

Email zo snel mogelijk naar datalek@spelregelkennis.nl met zoveel mogelijk informatie over het lek. Meer informatie houdt in dat wij sneller het lek kunnen opsporen!

Met sportieve groet,

Het Spelregelkennis team